Contractmanagement

Contractmanagement in IT

Het begrip contractmanagement staat bij vele organisaties nog in de kinderschoenen, terwijl gedegen contractbeheer van grote waarde voor een organisatie is.

De contractmanagers van Thornstein zijn expert in het analyseren, adviseren, implementeren en optimaliseren van ICT contractmanagement afdelingen waarbij het weglekken van omzet en/of de stijging van kosten tot een minimum worden beperkt en risico’s gemitigeerd worden:

ContractinrichtingIs er een juiste juridische inrichting van contracten met sturingsmogelijkheden die echt effect hebben?

ContractmanagementIs er structurele performance verbetering? Wordt er op contracten gestuurd op basis van de juiste prioritering?(bijvoorbeeld mate van risico of mate van financiële impact)

LeveranciersmanagementIs er per leverancier bewust gekozen voor een bepaalde samenwerking? En welke impact heeft deze leverancier op uw bedrijfsvoering?

StakeholdermanagementWorden de belangen van de interne klant wel goed behartigd en is er voldoende draagkracht in uw organisatie?

Is uw organisatie toe aan een contractbeheer optimalisatieslag? Onze experts op het gebied van contractmanagement leveren maatwerk en gaan graag met u in gesprek.

Contractmanagement en IT consultenten overleg
it sourcing en contractmanagement zakelijk overleg

Wat is contractmanagement

Contractmanagement vormt een groot deel van onze dienstverlening. Maar wat is het nu eigenlijk? Contract management is een veelomvattend proces dat er, zoals de naam al zegt, voor zorgt dat uw contracten gemanaged worden. Bij Thornstein Groep gaat het hierbij om IT-contracten.

Het gaat om contracten op een gunstige, overwogen manier af te sluiten en er vervolgens voor te zorgen dat de afgenomen diensten in overeenstemming met de in het contract opgestelde voorwaarden genoten worden.

Het doel van contractmanagement is de meest optimale samenwerking te realiseren met leveranciers waarbij alle afspraken zijn vastgelegd en de kwaliteit wordt gewaarborgd. Heldere afspraken worden daarin gemaakt, zoals:

  • Wie draagt de verantwoordelijkheid over de gemaakte afspraken;
  • Welke procedures en statuten gelden er;
  • De voorwaarden en tarieven die zijn vastgelegd;
  • De termijn van de overeenkomsten;

Contractmanagement tegenover contractbeheer software

Veelal worden de termen contractmanagement en contractbeheer door elkaar gebruikt. Contractbeheer is namelijk een onderdeel van contract management. De functie van een contractmanager is dan ook een stuk breder en meer divers dan bij contract beheer. Bij contractmanagement gaat het om het algehele proces van het opmaken van contracten, uitvoeren, analyseren en optimaliseren van contracten. Contractbeheer software is dé manier om op een efficiëntere manier met contract om te gaan, deze te beheren en managen. Een gedegen contract management systeem zorgt voor meer inzicht in leveranciersafspraken en risicomanagement.

Contractbeheer en contractmanagement kan voor meerdere afdelingen van belang zijn. Denk hierbij aan inkoop, financiële afdeling en sales. Bij iedereen speelt management een belangrijke rol, doordat je enerzijds de efficiëntie kunt verhogen, de inkoop kan profiteren van goed afspraken (en daarmee ook kostenvoordelen) en volledige contractdossiers onder de juiste posten.

Het doel van een contractmanager is om de kosten te reduceren, maar bovenal ook om risico’s te verkleinen. Het totale spectrum van het managen, implementeren en verbeteren van contracten in IT is dus meer dan contractbeheer. Dat betekent niet dat contractbeheer niet belangrijk is. Integendeel zelfs, contractbeheer zorgt ervoor dat u inzicht in lopende contracten, afspraken en alle relevante informatie vanuit de IT leverancier.

Het belang van contractmanagement

Bij het sluiten van contracten is contractmanagement van groot belang. Correcte en legitieme afspraken zorgen ervoor dat risico’s worden verkleind, maar ook in de verdere fases is management van belang. Het is namelijk meer dan enkel het afsluiten en / of beëindigen van contracten. De juiste afspraken met de IT leverancier zorgen ervoor dat dit in de toekomst geen problemen oplevert wat bijvoorbeeld zou kunnen leiden tot imagoschade of financiële schade.

Doelgericht contractmanagement

Nu we de ins-en-outs van contractmanagement besproken hebben, heeft u een duidelijk beeld van de toegevoegde waarde van deze dienstverlening. U mag van Thornstein Groep een professionele benadering verwachten en een degelijke kennis van zaken omtrent contractmanagement op zichzelf, alsook alle secundaire elementen die hierbij komen kijken.

Wij werken met een contract management systeem, waarmee we op een zeer efficiënte wijze onze dienstverlening kunnen uitvoeren. Hierbij nemen we de tijd en kwaliteit zeer hoog op, want tijd is geld en met onze contractmanagers specialiseren we ons in het zoeken naar een efficiënte aanpak en een gedegen uitvoering van het daadwerkelijke contract. Dit zorgt ervoor dat het proces nog soepeler zal verlopen.

Daarnaast hanteren wij een eigen contract management systeem, wat ons in staat stelt om de perfecte aansluiting te vinden tussen de toelevering en de uitvoer in de praktijk. Wij zijn de schakel in het proces die er voor zorgt dat de uitvoering van projecten nog vloeiender verloopt. Dit dankzij de specialistische expertise die wij met onze contractmanagers loslaten op het contractmanagement.

Tweedehands software voor op het kantoor
IT consultant van Thornstein

Persoonlijke integratie

Voor optimale efficiëntie, transparantie en doelgerichtheid, detacheren wij bij voorkeur contractmanagers voor een langere periode. Dit stelt ons – of de manager in dit geval – in staat om het reilen en zeilen van de onderneming beter te leren kennen. Hierdoor kunnen we adequaat opereren rond het contract management systeem wat voor een optimaal resultaat zal zorgen.

Dankzij de expertise zal u op korte termijn resultaat gaan zien van de gefocuste aanpak omtrent de contract management software die u louter voordelen zal bezorgen. En als het niet loopt zoals gewenst, dan loopt u geen risico. Dankzij een no-cure-no-pay systeem betaalt u pas op het moment dat er effectief resultaat geleverd wordt. En reken maar dat onze contractmanagers leveren, zodat u problemen voorkomt en een soepel bedrijfsproces omtrent IT-projecten zult ervaren.

Een frisse blik

Het fijne van contractmanagement is dat wij als buitenstaander met een objectieve en frisse blik naar de actuele situatie kijken. Dit wil zeggen dat we ons er met een neutraal perspectief in mengen met als doel een resultaatgerichte uitvoering. Dankzij contractbeheer software van de bovenste plank, specialisme van onze medewerkers en een transparante samenwerking, zullen we in korte tijd resultaten realiseren.

Ons specialisme ligt in de IT en met jarenlange ervaring in deze branche, hebben onze contractmanagers een goede kennis van zaken. Dit maakt dat de aansluiting snel gevonden wordt, waarbij wij onze analytische kijk op de situatie loslaten en uw onderneming adviseren, de processen monitoren en verbeteren, en zorgen voor het beste resultaat in aanlevering en effectieve uitvoering van het werk.

Met andere woorden: met het contractmanagement van Thornstein Groep creëert u een soort garantie in uw bedrijfsproces dat alles geoptimaliseerd wordt. Dit loopt uiteen van softwarematige audits tot budgetbeperking en van de implementatie van contractmanagement software tot meer specifieke situaties.

Hieronder vallen zoal cloudmigraties, het gebruik van tweedehandssoftware, bedrijfsovernames, alsook in- en verkoop. Kortom, alles wat met IT te maken heeft op contractbasis, kunnen wij voor u managen met onze specialistische contractmanagers. Dit om er nog meer uit te halen. Dit levert u een kostenbesparing op, contracten die worden nageleefd, een effectieve implementatie van nieuwe ontwikkelingen en bovenal: een verkleining van risico’s.

Waarom kiezen voor advies van Thornstein?

Uw contract management uitbesteden? Thornstein Groep voert contractmanagement uit voor uiteenlopende partijen op het gebied van contract management software. In de methodiek van contractmanagement die wij uitvoeren zorgen wij dat er wordt gestuurd op concrete afspraken, transparantie en alle zaken correct vastleggen, beheren en bewaken. Daarnaast houdt dat soms ook overnames en contractwijzigingen door moeten worden gevoerd door een contractmanager om het gewenste resultaat te behalen.

Contract(her)onderhandeling is daarbij één van onze specialismen die wij al voor diverse (grote) opdrachtgevers hebben mogen uitvoeren. Daarbij opereren wij op basis van no-cure-no-pay. We bereiken de beste resultaten op basis van kennis, expertise en vaardigheden. Zo bieden wij reëel inzicht in de financiële impact van cloud migratie en licentiering.

Wij werken voor klanten in uiteenlopende branches die voor Thornstein kiezen vanwege de hieronder genoemde voordelen.

  • Kostenbesparingen: Onze contractmanagers weten precies welke maatregelen zij kunnen treffen om aanzienlijk te besparen op de IT-kosten binnen uw bedrijf.
  • Contractmanager met diepgaande kennis van het vakgebied: Wij hebben verschillende IT-experts in dienst met elk hun eigen specialisme. Dit maakt dat wij altijd de juiste specialist aan uw vraag over IT-contractering kunnen koppelen.
  • Detacheerbare specialisten: Onze specialisten werken graag voor langere tijd voor u, bijvoorbeeld in de hoedanigheid van Senior Buyer, Adviseur Compliancy Issues of Hoofd Inkoop.
  • Portfolio van grote klanten: Met grote namen als KPN, Achmea, Air France-KLM en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in ons portfolio zijn wij een bekende en veelgevraagde specialist in IT sourcing.

Onze diensten

Bij Thornstein Groep kunt u terecht voor een zeer breed scala aan diensten op het gebied van IT-inkoop en aanverwante diensten:

Ook fungeren wij als platform dat de verkoper en koper van tweedehands software samenbrengt.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Om elkaar beter te leren kennen en de situatie te beoordelen, is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan. Waar ziet u kansen? Waar bent u niet tevreden over? Bent u huiverig voor nieuwe stappen of wil u een professionalisering toepassen op bestaande contracten met IT-leveranciers? Thornstein Groep is uw partner voor een effectieve aanpak en een prettige doch specialistische samenwerking.

U kunt via de onderstaande contactinformatie met ons in contact komen. Wij gaan graag geheel vrijblijvend met u het gesprek aan om te zien waar nieuwe kansen en mooie mogelijkheden liggen.

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55