IBM is een Amerikaans bedrijf dat groot is geworden met de ontwikkeling en productie van hardware. Ook op softwaregebied is IBM niet meer weg te denken: IBM maakt het mogelijk op een gestructureerde manier rapportages en analyses te maken en grote databases op te bouwen.

Zoekt u een partner die u kan bijstaan bij het slim aankopen van IBM licenties, dan is Thornstein Groep u graag van dienst. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van software-inkoop en zetten deze ervaring graag voor u in. Zo bent u verzekerd van de juiste hoeveelheid IBM licenties voor de juiste aankoopprijs.

Uw IBM licenties voordelig aanschaffen

Bij Thornstein Groep bent u aan het juiste adres als u op weloverwogen wijze IBM licenties wilt aanschaffen.

Grote softwareleveranciers hebben de neiging hun product door middel van ondoorzichtige en steeds aan verandering onderhevige contracten aan te bieden. Een adviseur van Thornstein helpt u om sterk te staan in het ‘spel’ van software-inkoop. Hij is bekend met de verkooptactieken van grote softwarebedrijven en loodst u hierdoorheen, zodat u precies het juiste aantal licenties aanschaft tegen de juiste prijs en andere voorwaarden.

Wat Thornstein Groep voor u kan betekenen

De experts van Thornstein zitten voor u klaar. Voor zowel advies als uitvoerende werkzaamheden op het gebied van softwareaankoop bent u bij ons op het juiste adres. U kunt bij ons onder andere terecht voor:

Software licensing

De specialistische kennis op het gebied van licenties voor grote software aanbieders. Of u nu advies wilt inwinnen over licenties van SAP, Microsoft, Oracle, Adobe of Microfocus: geen enkele grote softwarepartij heeft geheimen voor onze experts.

Thornstein kan u onder andere adviseren over:

  • De juiste prijsstelling van uw licenties
  • De hoeveelheid licenties die u wettelijk gezien dient af te nemen in uw situatie
  • Het uiteindelijke gebruik van de licenties: wat is toegestaan, wat niet?

Compliancy claims

Softwareleveranciers maken steeds regelmatiger gebruik van hun recht om bij afnemers van hun software zogenaamde compliancy audits uit te voeren. Vaak loopt een dergelijke compliancy audit uit op een compliancy claim: uw bedrijf wordt dan door de softwareleverancier verplicht gesteld extra software licenties af te nemen, omdat het huidige aantal wettelijk gezien niet voldoet.

Thornstein legt de regelgeving omtrent software-inkoop op de voor u meest voordelige manier uit. Dit kan u een fikse besparing opleveren: in 99% van de gevallen kunnen onze experts de compliancy claim fors terugdringen.

Contractmanagement

De gebruikersvoorwaarden van uw aangekochte licenties worden vastgelegd in een contract. Vaak worden softwarelicenties stilzwijgend verlengd met dezelfde contractueel vastgelegde voorwaarden, ook wanneer deze inmiddels niet meer voordelig of soms zelfs ronduit nadelig zijn voor het bedrijf.

Wij gaan na of uw lopende contract nageleefd wordt door de leverancier en nog geheel van belang en actueel is voor u.

Kortom: Thornstein helpt u met uw contractmanagement op het gebied van software volledig uit te nutten.

Hulp nodig bij de aankoop van uw IBM licenties?

Uw IBM licenties slim en voordelig inkopen? Onze adviseurs staan voor u klaar om samen met u naar de juiste inkoopstrategie voor uw bedrijf te kijken.