SAP is marktleider op het gebied van bedrijfsapplicaties en biedt softwareoplossingen die worden gebruikt door kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

Voor de advisering over en aankoop van SAP licenties staat Thornstein Groep u graag terzijde. SAP licenties en andere software licenties worden vaak aangekocht zonder voldoende kennis van de wettelijke richtlijnen hieromtrent en met onvoldoende kennis van de precieze contractinhoud.

Thornstein Groep stoelt op jarenlange ervaring in bemiddeling in licensing. De toegevoegde waarde die Thornstein Groep met deze ervaring aan klanten biedt, uit zich in fikse kostenbesparingen op het gebied van IT-licenties.

Software licensing voor SAP-licenties

Thornstein kan u helpen sterk te staan tegenover grote softwarepartijen als SAP. De kennis en ervaring van onze adviseurs in de inkoop van softwarelicenties van onder andere SAP maakt een samenwerking met Thornstein Groep een voordelige keuze. Het grootste deel van onze klanten bespaarde door onze inzet 50% of meer op de inkoop van SAP-licenties en andere softwarelicenties.

Onze dienstverlening

Thornstein Groep staat u terzijde bij (uw vragen over) software-inkoop, compliancy en contractmanagement. Onze dienstverlening valt uiteen in de volgende onderdelen, die hieronder kort worden toegelicht:

Software licensing

Thornstein Groep beschikt over adviseurs die diepgaande kennis hebben van de wet- en regelgeving op het gebied van softwarelicenties. Door een van onze experts op het gebied van softwarelicenties in te schakelen, bent u ervan verzekerd dat u precies het juiste aantal softwarelicenties aanschaft als voorgeschreven is.

Advisering aangaande compliancy claims

Softwareleveranciers hebben een auditrecht. Dit houdt in dat zij controles kunnen uitvoeren bij licentiehouders van hun software om een eventueel tekort aan licenties (‘incompliancy’) aan het licht te brengen.

Het uitvoeren van een compliancy audit, die vaak negatief uitvalt voor een licentiehouder, is echter geen exacte wetenschap. De softwareleverancier zal de uitleg kiezen die voor extra verkoop zorgt. Thornstein helpt u om deze gang van zaken aan te vechten en kent de andere, voor u voordeligere manieren waarop de wetgeving kan worden geïnterpreteerd.

Contractmanagement

Thornstein helpt u om de inhoud van uw contract duidelijk voor ogen te krijgen. Dit is van groot belang als u op het punt staat uw contract te verlengen. Wellicht is er veel ruimte voor verbetering en besparing indien u het contract wijzigt. Voor uw softwarecontracten geldt: kennis is macht. Thornstein Groep staat u graag terzijde om u, met de kennis van onze experts, de macht in handen te geven om geld te sparen.

Detachering

De experts van Thornstein Groep kunnen u intern helpen uw sourcingprojecten gestroomlijnd te laten verlopen. Zo hebben de adviseurs van Thornstein Groep onder andere reeds de volgden rollen mogen vervullen:

  • Category manager
  • Hoofd inkoop
  • Software asset manager

Uw SAP-licenties voordelig aangeschaft

Vertrouw op de adviseurs van Thornstein Groep om uw SAP-licenties tegen een scherp tarief en in precies de juiste kwantiteit aan te schaffen. Thornstein zal uw IT-budget te allen tijde zo efficiënt mogelijk inzetten en u zo per saldo meer opleveren dan kosten.

Waar kunnen we u verder mee van dienst zijn?

Onze specialisten houden zich bezig met IT sourcing in de breedste zin van het woord. U kunt onze hulp inroepen bij uiteenlopende IT-vraagstukken. Onze rol hierin is flexibel en passen we aan naar gelang uw wensen: zo kunt u onze expertise inzetten in een kortlopende, adviserende rol of in de hoedanigheid van een langdurige detachering.

Bij Thornstein Groep kunt u terecht voor (advies over):