e-Procurement

Wat is e-procurement?

E-procurement, afgeleid van elektronische inkoop, verwijst naar het proces waarbij organisaties digitale technologieën en internet gebruiken om hun inkoopactiviteiten te beheren en te verbeteren. Het doel van e procurement is het stroomlijnen van het gehele inkoopproces, van het identificeren van leveranciers en het plaatsen van bestellingen tot het ontvangen van goederen en het verwerken van betalingen, met behulp van geautomatiseerde systemen.

Betekenis van e-Procurement

De term e-Procurement staat voor elektronische inkoop, wat inhoudt dat organisaties gebruikmaken van elektronische middelen en online platforms om hun inkoopactiviteiten te faciliteren. Dit omvat het vervangen van traditionele, papierintensieve inkoopprocessen door efficiënte en geautomatiseerde systemen die kosten verminderen, de nauwkeurigheid verbeteren en de snelheid van transacties verhogen.

De voordelen van e-procurement

  • Een van de belangrijkste voordelen van e-procurement is het gemak dat voortkomt uit geautomatiseerde verwerking. Doordat het inkoopproces digitaal wordt beheerd, kunnen organisaties taken zoals bestellingen plaatsen, facturering en leveranciersbeheer automatiseren. Dit vereenvoudigt de operationele processen en vermindert de afhankelijkheid van handmatige handelingen, waardoor het algehele gemak van het inkoopproces wordt verbeterd.

 

  • Met e-procurement is er geen noodzaak meer voor fysieke documenten en papieren stromen. Dit resulteert in aanzienlijke tijdsbesparingen, omdat digitale transacties veel sneller kunnen worden verwerkt dan traditionele papiergestuurde processen. Het elimineert ook de noodzaak van fysieke documenten, waardoor print- en portokosten worden geëlimineerd, wat bijdraagt aan een kostenefficiënte bedrijfsvoering.

 

  • Een positief neveneffect van e-Procurement is de verminderde impact op het milieu. Minder papierverbruik leidt niet alleen tot directe kostenbesparingen, maar ook tot een verminderde druk op natuurlijke hulpbronnen.

 

  • De digitale verwerking in e-Procurement minimaliseert menselijke fouten die vaak gepaard gaan met handmatige processen. Door automatisering worden gegevens nauwkeuriger vastgelegd en verwerkt, wat de kans op fouten bij het bestellen, factureren en bijhouden van voorraden aanzienlijk vermindert. Dit leidt tot een hogere nauwkeurigheid in het gehele inkoopproces.

Thornstein Groep: specialist in procurement

Thornstein helpt u graag bij al uw procurement vraagstukken. Thornstein heeft alle kennis in huis om de IT diensten snel door te voeren, zodat u minimale hinder ervaart tijdens uw bedrijfsvoering. Bent u benieuwd wat de juiste IT oplossing is voor uw organisatie of wilt u eens sparren over de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Onze specialisten kijken graag met u mee!

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55