IT Cloud

Wat is IT Cloud?

Werken met IT cloud: steeds meer bedrijven maken er gebruik van. Waar de cloud voor veel bedrijven eerst een ver-van-mijn-bed-show was, is het gebruik van IT diensten steeds meer genormaliseerd. Toch is het voor veel ondernemers niet duidelijk wat IT cloud precies inhoudt. Zij houden vast aan hun traditionele ICT middelen en schakelen niet snel over naar de cloud. Echter kan IT cloud voor veel bedrijven zeer effectief zijn, mits het efficiënt wordt ingezet. Maar hoe vindt u dan de juiste IT oplossing?

Om te bepalen of de cloud interessant voor u is, is het van belang om in kaar te hebben wat dit precies inhoudt. IT cloud is simpelweg het leveren van diverse IT diensten – denk aan servers, netwerken, opslag of software – via het internet. De cloud staat als het ware voor een verzameling van talrijke computers.

Het uitgangspunt van IT cloud is dat de IT werkzaamheden op een ander apparaat plaatsvinden dan de computer of pc waarop de gebruiker werkt. Er wordt dus gebruik gemaakt van services op externe locaties, waardoor uw eigen apparaat minimaal belast wordt. Doordat u werkt in de cloud kunt u dus altijd bij uw bestanden en software, zonder dat u daadwerkelijk op locatie hoeft te zijn. De externe IT diensten maken het mogelijk om vanuit iedere plek te werken, mits er een goede internetverbinding gerealiseerd kan worden.

Voordelen van IT cloud

Naast de flexibiliteit van de IT cloud kent het gebruik nog diverse andere voordelen. Bedrijven die voor IT cloud services kiezen, doen dat – naast de flexibiliteit – voor twee redenen: kostenbesparing en schaalbaarheid. Eigen services kunnen een grote kostenpost zijn. Er komt veel onderhoud bij kijken en er gaat vaak veel geld uit naar initiële hardware.

Stapt u over naar de IT cloud, betaalt u maandelijks een vast bedrag en kiest u voor een onderhoudsvrije ICT. Daarbij komt dat u enkel betaalt waar vraag naar is. Er kan namelijk eenvoudig geschaald worden tussen het aantal gebruikers, waardoor u nooit meer betaald dan nodig. Gaat u uitbreiden, kunt u dit direct doorvoeren in de IT cloud. Zo kunt u dus zeer efficiënt gebruik maken van de IT diensten, zonder dat dit in de kosten gaat zitten.

Naast deze kostenbesparende voordelen leidt de IT cloud meestal tot een betere beveiliging. Door gebruik te maken van professionele clouddiensten worden uw vertrouwelijke gegevens veilig opgeslagen en hoeft u zelf geen extra kosten te maken voor deze protectie. Zo zijn uw gegevens altijd én overal beschermd.

De juiste IT cloudoplossing

Om optimaal te profiteren van de voordelen die de IT cloud met zich meebrengt, is het echter wel belangrijk dat u dit efficiënt inzet. Er zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan in de cloud. Zodanig dat bedrijven met toepassingen door de bomen het bos niet meer zien. Hoe kiest u dan de juiste cloudoplossing in deze wirwar aan applicaties? Er is namelijk niet één perfecte toepassing die voor elke organisatie werkt. Iedere bedrijfsvoering is anders en verdient een eigen IT cloudoplossing.

Maatwerk is hierbij van belang. Een goede voorbereiding is de basis. Door onderzoek te doen naar diverse aanbieders, krijgt u de mogelijkheden op een rijtje. Bovendien is het handig om uw eigen wensen in kaart te brengen. Wat heeft u nodig en wat wilt u met de cloudoplossingen bereiken? Aan de hand van deze informatie kunt u op zoek naar een passende oplossing voor uw organisatie.

Uw IT cloudoplossing in praktijk brengen

Heeft u de juiste leverancier geselecteerd, dan kunt u beginnen met de daadwerkelijke cloud migratie. Het is zaak om goede afspraken te maken tegen gunstige voorwaarden, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de cloudoplossing. Vervolgens kunt u de IT cloudoplossing doorvoeren in uw huidige bedrijfsvoering. Dit kan best even wennen en schakelen zijn.

Het is daarom belangrijk dat u dit goed voorbereid en de juiste strategie toepast. Wenselijk is dan ook om hierbij een specialist in te schakelen. Zo voorkomt u technische problemen en zorgt u dat de cloud migratie in goede banen wordt geleid.

Thornstein Groep: specialist in cloudoplossingen

Thornstein helpt u graag bij uw IT cloud migratie. We zijn één van de grootste adviesbureaus van Nederland op het gebied van IT sourcing. Onze specialisten hebben al vele migraties begeleid en uitgevoerd. Hierdoor kennen we de valkuilen in het proces en zullen we hier effectief op anticiperen om tot de juiste IT cloudoplossing te komen. We ondersteunen u graag bij de onderhandelingen en stellen ons kritisch op.

Thornstein heeft alle kennis in huis om de IT diensten snel door te voeren, zodat u minimale hinder ervaart tijdens uw bedrijfsvoering. Bent u benieuwd wat de juiste IT cloudoplossing is voor uw organisatie of wilt u eens sparren over de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Onze specialisten kijken graag met u mee!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen binnen het Cloud IT? Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Ook met de volgende onderdelen:

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55