SSL-certificaat

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer-certificaat) is een digitaal certificaat dat wordt gebruikt om de beveiliging van communicatie op internet te waarborgen. Het biedt versleuteling en verificatie van gegevens tussen een webserver en een webbrowser, waardoor de gegevens die worden verzonden en ontvangen tijdens een online transactie of communicatie worden beveiligd.

Hoe werkt een SSL-certificaat?

Wanneer een website een SSL-certificaat heeft geïmplementeerd, wordt er een beveiligde verbinding tot stand gebracht tussen de server waarop de website wordt gehost en de browser van de gebruiker. Dit wordt aangegeven door het groene hangslotpictogram en het voorvoegsel “https://” in de adresbalk van de browser.

Waarom is een SSL certificaat belangrijk?

Het SSL-certificaat zorgt voor versleuteling van gegevens, waardoor de informatie die tussen de server en de browser wordt verzonden, wordt gecodeerd en moeilijk leesbaar is voor kwaadwillende partijen die de gegevens proberen te onderscheppen. Dit is vooral belangrijk bij het verzenden van gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens, inloggegevens of persoonlijke gegevens.

Bovendien bevat een SSL-certificaat ook informatie over de identiteit van de website-eigenaar, zoals de domeinnaam en de organisatiegegevens. Dit helpt bij het verifiëren van de authenticiteit van de website en biedt gebruikers vertrouwen dat ze communiceren met de juiste entiteit.

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen? Dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55