FinOps en cloud cost management

FinOps en cloud cost management

Efficient en real-time beheersing van de cloud kosten

FinOps is een nieuwe financiële cloud management discipline en culturele praktijk gebaseerd op data gestuurde uitgavenbeslissingen. Het stelt organisaties in staat maximale waarde uit de cloud te behalen door IT, finance, inkoop en business teams beter te laten samenwerken zonder tekort te doen aan de vele voordelen van cloud technologie voor uw organisatie.

In de praktijk blijkt het namelijk voor veel organisaties zonder FinOps-organisatie ingewikkeld om deze disciplines en achtergronden samen te laten werken en worden discipline overstijgende vraagstukken als hoe om te gaan met financial/monetary commitments, reserved instances, marketplace aankopen, resource consumption en bestaande contracten onvoldoende gedragen en opgelost door de hele organisatie. Dit met als gevolg dat de platformkosten door blijven groeien terwijl er vanuit de interne organisatie geëist wordt dat de stijgende kosten verantwoord worden.

Door monitoring van het cloud verbruik en bijbehorende kosten en het doorlopend verbeteren van de omgeving beoogt FinOps een optimalisatie van de cloud consumptie te realiseren. De kern van FinOps is inzicht en controle krijgen in wie binnen uw organisatie welke kosten maakt door een juiste governance van de cloud omgeving en het omliggende organisatielandschap. De effecten hiervan zijn zichtbaar op verschillende plekken in uw organisatie:

IT-teams
Engineers kunnen snel en eenvoudig ongebruikte resources herkennen, rightsizing van resources toepassen en workload management optimaliseren zonder in te leveren op functionaliteit van het cloud platform, handelend binnen de door de IT-organisatie gestelde FinOps kaders.

Finance en business teams
IT-projecten die gebruik maken van cloud technologie kunnen beter gebudgetteerd worden en kunnen business cases gevalideerd worden. Er is realtime kosteninzicht en voorspelbaarheid in de cloud kosten.

Inkoop
Inkoopafdelingen kunnen met de verkregen inzichten betere afspraken maken over commitments, reserved instances en het gebruik van derden zoals IT-leveranciers.

Teamoverleg met IT adviseurs

Dit kan Thornstein Groep voor u doen

Met inhoudelijke kennis van het platform, cloud cost management en contract- en leveranciersmanagement slaan wij een brug tussen engineers, finance en procurement. Onderdeel van onze propositie is een quick scan van de contractportfolio, marketplace analyse, resource gebruik en verbruik en een multiplatform real-time reporting functionaliteit. Ook kunnen wij ondersteunen bij de doorvertaling van platformdata naar management reporting data.

Thornstein Groep biedt een FinOps-managed service aan haar klanten voor de platformen Microsoft Azure en Amazon Web Services.

Quick scan cloud kosten

De Thornstein Groep helpt u graag verder met een eenmalige quick scan van uw cloud infrastructuurlandschap. Met de resultaten uit deze quick scan hebben wij al verschillende klanten geholpen significante besparingen te realiseren en meer controle op de cloudomgeving te verkrijgen.

Man laat tablet aan twee vrouwen zien

Waarom onze klanten voor ons kiezen

Steeds weer schenken bedrijven ons het vertrouwen als het om software-inkoop en contractmanagement gaat, maar nu ook voor onze FinOps dienstverlening. Dit vertrouwen is niet enkel gebaseerd op de zichtbare kostenbesparing die onze dienstverlening oplevert, maar ook op zaken als:

  • Onze ervaring

Wij houden ons al bijna twee decennia lang bezig met (kostenbesparing op het gebied van) software-inkoop. Inmiddels zijn wij een van de grootste bureaus van Nederland.

  • Onze flexibele aanpak

Of u ons nu voor lange tijd binnen uw bedrijfsmuren wilt inzetten zit of slechts een adviesgesprek wilt met een van onze specialisten: wij staan voor u klaar. U bepaalt hoe wij u het best van dienst kunnen zijn. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren.

  • Ons gespecialiseerde team met uiteenlopende expertises

Wij hebben een breed inzetbaar team dankzij de verschillende expertises van onze specialisten. Bij elk specifiek vraagstuk hebben wij de beschikking over vakkennis die aansluit bij uw kwestie.

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55