FinOps en cloud cost management

FinOps en Cloud Cost Management

Efficient en real-time beheersing van de cloud kosten

FinOps markeert een nieuwe mijlpaal in Cloud Cost Management. FinOps draait om data-gedreven beslissingen omtrent uitgaven, en het biedt organisaties de mogelijkheid om de maximale waarde uit de cloud te halen. Dit wordt bereikt door een nauwere samenwerking tussen IT, financiën, inkoop en zakelijke teams te faciliteren.

Struikelblok voor organisaties

In de praktijk blijkt het voor veel organisaties zonder een geïntegreerde FinOps-organisatie een uitdaging te zijn om deze diverse disciplines op één lijn te krijgen. Vraagstukken die de disciplines overstijgen, zoals het beheren van financiële verplichtingen, gereserveerde instanties, marktplaatsaankopen, resourceverbruik en bestaande contracten, worden vaak niet afdoende aangepakt en opgelost binnen de organisatie als geheel. Dit leidt tot voortdurende groei van de platformkosten, terwijl er vanuit de interne organisatie wordt geëist dat deze stijgende kosten worden verantwoord.

De FinOps aanpak

FinOps streeft naar een optimalisatie van de cloud consumptie door het monitoren van het verbruik en de bijbehorende kosten, en door voortdurende verbeteringen aan te brengen in de cloud-omgeving. De kern van FinOps ligt in het verkrijgen van inzicht en controle over wie binnen uw organisatie welke kosten maakt. Dit gebeurt door middel van een passend beheer van de cloud-omgeving en het omliggende organisatielandschap. De effecten van deze aanpak zijn op verschillende niveaus zichtbaar binnen uw organisatie:

IT-teams: efficiëntie en effectiviteit

Voor IT-teams betekent FinOps een versnelling in het herkennen van ongebruikte resources en het optimaliseren van werkbelastingen (workload management). Dit gebeurt zonder concessies te doen aan de functionaliteit van het cloudplatform, binnen de gestelde FinOps-richtlijnen.

Finance en business teams: realtime inzichten

Voor financiële en zakelijke teams biedt FinOps de mogelijkheid om IT-projecten die gebruik maken van cloud technologie beter te budgetteren. Bovendien kunnen business cases beter worden gevalideerd. Met FinOps is er altijd realtime inzicht en voorspelbaarheid in de cloudkosten.

Inkoop: verbeterde onderhandelingen

Inkoopafdelingen kunnen met behulp van de verkregen inzichten betere afspraken maken over verplichtingen, gereserveerde instanties en het gebruik van derde partijen, zoals IT-leveranciers.

Zet de stap naar efficiëntie met FinOps

FinOps biedt een geavanceerde benadering van Cloud Cost Management. Door middel van data-gedreven beslissingen en nauwere samenwerking tussen disciplines, kunnen organisaties hun cloudconsumptie optimaliseren en de waarde maximaliseren. Implementeer FinOps vandaag nog en zet de stap naar efficiëntie in de cloud.

Teamoverleg met IT adviseurs

Dit kan Thornstein Groep voor u doen

Met inhoudelijke kennis van het platform, cloud cost management en contract- en leveranciersmanagement slaan wij een brug tussen engineers, finance en procurement. Onderdeel van onze propositie is een quick scan van de contractportfolio, marketplace analyse, resource gebruik en verbruik en een multiplatform real-time reporting functionaliteit. Ook kunnen wij ondersteunen bij de doorvertaling van platformdata naar management reporting data.

Thornstein Groep biedt een FinOps-managed service aan haar klanten voor de platformen Microsoft Azure en Amazon Web Services.

Quick scan cloud kosten

De Thornstein Groep helpt u graag verder met een eenmalige quick scan van uw cloud infrastructuurlandschap. Met de resultaten uit deze quick scan hebben wij al verschillende klanten geholpen significante besparingen te realiseren en meer controle op de cloudomgeving te verkrijgen.

Man laat tablet aan twee vrouwen zien

Waarom onze klanten voor ons kiezen

Steeds weer schenken bedrijven ons het vertrouwen als het om software-inkoop en contractmanagement gaat, maar nu ook voor onze FinOps dienstverlening. Dit vertrouwen is niet enkel gebaseerd op de zichtbare kostenbesparing die onze dienstverlening oplevert, maar ook op zaken als:

  • Onze ervaring

Wij houden ons al bijna twee decennia lang bezig met (kostenbesparing op het gebied van) software-inkoop. Inmiddels zijn wij een van de grootste bureaus van Nederland.

  • Onze flexibele aanpak

Of u ons nu voor lange tijd binnen uw bedrijfsmuren wilt inzetten zit of slechts een adviesgesprek wilt met een van onze specialisten: wij staan voor u klaar. U bepaalt hoe wij u het best van dienst kunnen zijn. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren.

  • Ons gespecialiseerde team met uiteenlopende expertises

Wij hebben een breed inzetbaar team dankzij de verschillende expertises van onze specialisten. Bij elk specifiek vraagstuk hebben wij de beschikking over vakkennis die aansluit bij uw kwestie.

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55