IT aanbestedingen

IT aanbesteding ingewikkeld?

Wij nemen deze complexiteit weg

De IT aanbestedingsspecialisten en juristen van Thornstein Groep adviseren u om de juiste processtappen en inhoudelijke keuzes te maken bij IT aanbestedingen. Hierdoor wordt de complexiteit weggenomen en ook uw publieke IT aanbesteding succesvol.

De adviseurs van Thornstein Groep werken vanuit uw doel en behoeften en vertalen dit naar een concreet advies. Wij kunnen de procedure geheel namens u begeleiden of fungeren als sparringpartner bij specifieke vragen, net waar u behoefte aan heeft.

Contractmanagement en IT consultenten overleg

Wat is een IT aanbesteding?

Een aanbesteding in het algemeen houdt in dat een opdrachtgever een opdracht opstelt en verschillende partijen uitnodigt om een offerte in te dienen voor de uitvoering van die opdracht. De partijen zenden een offerte in met prijsinformatie en andere informatie die van toepassing zou zijn als zij de opdracht zouden uitvoeren. De opdrachtgever beslist vervolgens, op basis van de ontvangen offertes, aan welke partij hij de opdracht toekent, of gunt.

Bij een IT aanbesteding gaat het om bedrijven die bepaalde software nodig hebben voor de bedrijfsvoering, hiervoor een opdracht omschrijven en softwareleveranciers vragen deze opdracht te offreren.

Hoe ziet het proces voor IT aanbestedingen eruit?

 • Aanbestedingsplichtig, maar geen idee waar te beginnen? 
 • Hebt u een inkoopbehoefte, maar geen idee hoe u dit vertaalt naar een Opdracht? 
 • Worstelt u met de balans tussen rechtmatig en doelmatig?
 • Kan het ook anders dan (niet-) openbaar Europees? 
 • Welke keuzes kunt u maken om het beste uit te markt te halen? 
 • Hoe kunt u de markt bij uw aanbesteding betrekken? 

Begeleiding aanbesteding en inhoudelijke keuzes

 • Hebt u een IT-systeem nodig, maar geen idee van de juiste eisen en wensen? 
 • Behoefte aan een vervangend systeem, maar op zoek naar advies over de impact hiervan? 
 • SaaS-oplossing uitvragen, maar op zoek naar kennis van de daarbij behorende haken en ogen? 
 • Op zoek naar een oplossing voor uw probleem, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? 
Man laat tablet aan twee vrouwen zien
logo thornstein groep

Waarom kiezen voor aanbestedingsadvies voor al uw IT aankopen?

Thornstein Groep geeft u aanbestedingsadvies bij IT-aanbestedingen. Onze specialisten zijn op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de IT-markt en zijn bekend met de werkwijze van IT-aanbieders.  Zij helpen u door de bomen het bos zien bij uw IT-aanbestedingen. U krijgt een helder beeld van de mogelijkheden die u hebt. Wij helpen u ook graag in het voorstadium van de aanbesteding: we brengen wensen en eisen in kaart en verwoorden uw inkoopbehoefte zo dat u uw aanbesteding ondubbelzinnig en duidelijk kunt opstellen.

 • Wij brengen alle risico’s goed en duidelijk in kaart;
 • Daarbij streven wij naar de beste prijs voor al uw IT diensten;
 • Meer waarde voor minder kosten is het uiteindelijke doel;

Voor diverse organisaties hebben wij door de jaren heen IT aanbestedingsadvies mogen geven. Daarbij hebben wij ruim 20 jaar ervaring in de markt en verschillende specialisten in meerdere vakgebieden. Daarbij houden de wet-en regelgeving die vanaf 1 juli 2016 voor aanbestedingen is vastgelegd goed in ogenschouw. Ons team bestaat uit ervaren consultants die zowel het proces kunnen uitstippelen, vakinhoudelijke kennis bevatten en juridisch kunnen ondersteunen.

De voordelen van Thornstein groep als uw aanbestedingspecialist

 • Bekend gezicht op het gebied van IT sourcing

Inmiddels zijn wij een bekende op het gebied van IT sourcing: wij zijn een van de grootste bureaus in Nederland en hebben onze ervaring al mogen inzetten bij klanten als Delta Lloyd, Air France-KLM, KPN en Achmea.

 • Ervaren specialisten met veel vakkennis

Al meer dan 20 jaar vormen wij de brug tussen IT-aanbieders en IT-inkopers. Wij kennen de grote softwareaanbieders en hun werkwijze en zijn bekend met contractering in de IT-branche. Met deze kennis bedingen wij een sterke positie voor onze opdrachtgevers: zij zetten met ons in op voordelige, toekomstbestendige IT-contracten.

 • Kostenbesparing

Uw IT-budget staat vast, maar wist u dat u met dat budget veel meer kunt dan u tot nu toe dacht? Wij weten wat er mogelijk is binnen de softwarewereld en onderhandelen voor u graag met grote softwareaanbieders. Met ons schaft u uw software aan tegen voorwaarden en tarieven die voor u gunstig zijn en nut u uw huidige softwarecontracten optimaal uit. Zo bieden wij tweedehands software aan om nog meer kosten te besparen.

Waar kunnen we u verder mee van dienst zijn?

Onze specialisten houden zich bezig met IT sourcing in de breedste zin van het woord. U kunt onze hulp inroepen bij uiteenlopende IT-vraagstukken. Onze rol hierin is flexibel en passen we aan naar gelang uw wensen: zo kunt u onze expertise inzetten in een kortlopende, adviserende rol of in de hoedanigheid van een langdurige detachering.

Bij Thornstein Groep kunt u terecht voor (advies over):

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55