IT aanbestedingen

IT aanbesteding ingewikkeld?

Wij nemen deze complexiteit weg

De IT aanbestedingsspecialisten en juristen van Thornstein Groep adviseren u om de juiste processtappen en inhoudelijke keuzes te maken bij uw IT aanbestedingen. Hierdoor wordt de complexiteit weggenomen en ook uw publieke IT aanbesteding succesvol.

Elk project vraagt om een aanbestedingsadvies op maat. De adviseurs van Thornstein Groep werken vanuit uw doel en behoeften en vertalen dit naar een concreet aanbestedingsadvies. Wij kunnen de procedure geheel namens u begeleiden of fungeren als sparringpartner bij specifieke vragen, afhankelijk van waar u behoefte aan heeft.

Contractmanagement en IT consultenten overleg

Wat is een IT aanbesteding?

Een aanbesteding in het algemeen houdt in dat een opdrachtgever een opdracht opstelt en verschillende partijen uitnodigt om een offerte in te dienen voor de uitvoering daarvan. De partijen zenden een offerte in met prijsinformatie en andere informatie die van toepassing zou zijn als zij de opdracht zouden uitvoeren. De opdrachtgever beslist vervolgens, op basis van de ontvangen offertes, aan welke partij hij de opdracht toekent, of gunt.

Bij een IT aanbesteding gaat het om bedrijven die bepaalde software nodig hebben voor de bedrijfsvoering, hiervoor een opdracht omschrijven en softwareleveranciers vragen deze opdracht te offereren. Een succesvolle aanbesteding begint altijd met een goede aanbestedingsstrategie.

Hoe ziet het proces voor IT aanbestedingen eruit?

Voor organisaties die op zoek zijn naar IT-diensten of -producten kan het proces van IT-aanbestedingen complex en overweldigend zijn. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat de aanbesteding rechtmatig en doelmatig verloopt.

 • Aanbestedingsplichtig, maar geen idee waar te beginnen? 
 • Hebt u een inkoopbehoefte, maar geen idee hoe u dit vertaalt naar een Opdracht? 
 • Worstelt u met de balans tussen rechtmatig en doelmatig?
 • Kan het ook anders dan (niet-) openbaar Europees? 
 • Welke keuzes kunt u maken om het beste uit te markt te halen? 
 • Hoe kunt u de markt bij uw aanbesteding betrekken? 

Begeleiding aanbesteding en inhoudelijke keuzes

 • Hebt u een IT-systeem nodig, maar geen idee van de juiste eisen en wensen? 
 • Behoefte aan een vervangend systeem, maar op zoek naar advies over de impact hiervan? 
 • SaaS-oplossing uitvragen, maar op zoek naar kennis van de daarbij behorende haken en ogen? 
 • Op zoek naar een oplossing voor uw probleem, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? 
Man laat tablet aan twee vrouwen zien
logo thornstein groep

Waarom kiezen voor aanbestedingsadvies voor al uw IT aankopen?

Thornstein Groep geeft u aanbestedingsadvies bij IT-aanbestedingen. Onze toegewijde specialisten hebben een grondige kennis van de IT-markt en zijn vertrouwd met de werkwijze van IT-aanbieders. Zij helpen u door de bomen het bos te zien bij uw IT-aanbestedingen, zodat u een helder beeld krijgt bij de mogelijkheden die u heeft.

Thornstein Groep helpt u ook graag in het voorstadium van de aanbesteding: we brengen uw wensen en eisen in kaart en verwoorden uw inkoopbehoefte zo dat u uw aanbesteding ondubbelzinnig en duidelijk kunt opstellen. Kies voor Thornstein Groep en geniet van een soepel en succesvol aanbestedingsproces!

 • Wij brengen alle risico’s goed en duidelijk in kaart;
 • Daarbij streven wij naar de beste prijs voor al uw IT diensten;
 • Meer waarde voor minder kosten is het uiteindelijke doel;

Diverse organisaties hebben wij door de jaren van een IT aanbestedingsadvies voorzien. Met meer dan 20 jaar ervaring in de markt en een team van experts op verschillende vakgebieden, kunnen we ons met recht specialisten noemen. Wij begrijpen als geen ander de wet- en regelgeving die sinds 1 juli 2016 geldt voor aanbestedingen en houden deze zorgvuldig in het oog. Onze ervaren consultants zijn in staat om het gehele proces voor u uit te stippelen, inclusief vakinhoudelijke kennis en juridische ondersteuning. Een betrokken partner die u op alle vlakken ondersteunt bij uw IT-aanbestedingsadvies en -proces.

De voordelen van Thornstein groep als uw aanbestedingspecialist

 • Bekend gezicht op het gebied van IT sourcing

Inmiddels zijn wij een bekende op het gebied van IT sourcing: Als een van de grootste bureaus in Nederland op het gebied van IT sourcing hebben we onze ervaring al mogen inzetten bij toonaangevende klanten zoals Delta Lloyd, Air France-KLM, KPN en Achmea.

 • Ervaren specialisten met veel vakkennis

Al meer dan 20 jaar zijn wij de brug tussen IT-aanbieders en inkopers. Door onze kennis van softwareaanbieders en contractering in de IT-branche, kunnen wij sterke posities bedingen voor onze opdrachtgevers. Zij zetten met ons in op voordelige, toekomstbestendige IT-contracten.

 • Kostenbesparing

Uw IT-budget staat vast, maar wist u dat u met dat budget veel meer kunt dan u tot nu toe dacht? Wij onderhandelen graag voor u met grote softwareaanbieders om uw IT-budget optimaal te benutten. Met ons schaft u software aan tegen gunstige voorwaarden en tarieven en benut u uw huidige contracten optimaal. Zo bieden wij tweedehands software aan om nog meer kosten te besparen.

Waar kunnen we u verder mee van dienst zijn?

Onze specialisten houden zich bezig met IT sourcing in de breedste zin van het woord. U kunt onze hulp inroepen bij uiteenlopende IT-vraagstukken. Onze rol hierin is flexibel en passen we aan naar gelang uw wensen: of het nu gaat om kortlopend advies of langdurige detachering, wij passen onze rol aan op uw wensen.

Bij Thornstein Groep kunt u terecht voor (advies over):

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55