Cloud migratie

Migreert u naar de cloud?

Toch niet zo transparant en eenvoudig?

Thornstein biedt een realistisch inzicht in de financiële impact van cloud migratie en software licentiering. Of u nu naar Amazon Web Services, Microsoft Azure, IBM Cloud of Google of een andere cloud provider wil overstappen.

Of u nu overstapt van on-premise naar cloudcomputing of van de cloud van uw huidige provider naar de cloud van een andere provider: een cloud migratie heeft heel wat voeten in de aarde. Niet enkel heeft een cloud migratie op het moment van migratie zelf zijn uitwerking, maar ook (en misschien wel: juist) voor en na de cloud migratie komt er het nodige kijken bij een migratie om te zorgen dat de bedrijfsvoering zo min mogelijk hinder ondervindt van de cloud migratie.

team meeting overleg it diensten
contractmanagement it

Cloud migratie: voorbereidende fase

Een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat van de migratie. Bij een goede voorbereiding hoort allereerst een gedegen vooronderzoek naar verschillende opties op het gebied van cloud providers. Maakt u al gebruik van een cloud oplossing, dan is het van belang om duidelijk op een rijtje te hebben welke voor- en nadelen uw huidige cloud provider heeft, zodat u weet wat u wilt bewerkstelligen door middel van een migratie naar een nieuwe provider.

Hebt u eenmaal de juiste leverancier geselecteerd, dan beginnen de onderhandelingen. Hierin is het zaak de best mogelijke afspraken te maken tegen de gunstigste voorwaarden.Als het contract rond is, is de tijd gekomen om het gehele bedrijf nauwkeurig te instrueren over de op handen zijnde verandering en om een realistische planning te maken.

Thornstein is u graag van dienst als u een partner zoekt die bekend is met de pijnpunten van de voorbereidende fase en u daarin daadkrachtig en specialistisch terzijde kan staan. Onze specialisten houden het overzicht, kennen de valkuilen en zullen hierop anticiperen om de voorbereiding op uw cloud migratie in goede banen te leiden.

Een soepele en probleemloze migratie

Waarschijnlijk zijn er bij u op de werkvloer maar weinig mensen met ervaring met een cloud migratie. Uw personeelsleden die hier ervaring mee hebben, hebben waarschijnlijk de migratie meer vanaf de zijlijn meegemaakt. Dit is wat de implementatie van een migratie moeilijk maakt: niemand weet precies wat er te verwachten is en wat de mogelijke complicaties zijn, waardoor anticiperen moeilijk is.

Een specialist van Thornstein heeft al talloze cloud migraties begeleid van en naar verschillende cloud providers. Voor hem komt dus geen enkele technische of andere bijkomstigheid als een verrassing.

Na de cloud migratie

Na de cloud migratie is het zaak dat iedereen binnen de bedrijfsmuren goed leert werken met die nieuwe infrastructuur. Thornstein Groep heeft de kennis in huis om ervoor te zorgen dat uw werkprocessen na de cloud migratie gestroomlijnd verlopen, zodat de overstap naar (een andere leverancier van) cloud computing zo weinig mogelijk impact heeft op de werkefficiëntie.

Thornstein Groep: uw specialist in IT sourcing

Al vele bedrijven kozen voor Thornstein Groep als hun partner in een cloud migratie. Zij baseerden hun keuze voor Thornstein op onze sterke punten:

  • Wij zijn een van de grootste adviesbureaus van Nederland op het gebied van IT sourcing.
  • Onze ruime ervaring van bijna twintig jaar zorgt ervoor dat wij ieder IT-vraagstuk van een passende oplossing kunnen voorzien.
  • Keer op keer zorgen wij voor kostenbesparing op IT-budgetten. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op IT? Neem contact met ons op!

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55