Cloud migratie

Hulp bij een Cloud Migratie

Toch niet zo transparant en eenvoudig?

In het hedendaagse bedrijfsleven is de Cloud een onmisbaar onderdeel geworden. Talloze organisaties hebben al de sprong gewaagd naar de private, public of hybride cloud, terwijl anderen dit als topprioriteit op hun agenda hebben staan, gereed om uitgevoerd te worden.

Overstappen naar de cloud lijkt eenvoudig, maar is het dat echt? Bij het plannen van een cloudmigratie is een doordachte strategie cruciaal voor een succesvolle overgang. Thornstein Group biedt een realistisch inzicht in de financiële impact van cloudmigratie en softwarelicenties.

Of het nu gaat om de overstap van on-premise naar cloud computing of van de cloud van uw huidige provider naar die van een andere: een cloudmigratie vergt een zorgvuldige planning. Het heeft niet alleen effect op het moment van migratie zelf, maar ook voor en na de migratie moeten er stappen worden genomen om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering zo min mogelijk hinder ondervindt.

it tendering thornstein group

De voordelen van Cloudmigratie

 • Kostenbesparing
  Een belangrijk voordeel van cloudmigratie is de aanzienlijke kostenbesparing. In de cloud betaalt u alleen voor wat u gebruikt, waardoor bedrijfskosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd.
 • Schaalbaarheid en flexibiliteit
  De cloud biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid en flexibiliteit. U kunt resources toevoegen of verminderen op basis van uw behoeften, waardoor u snel kunt reageren op veranderende marktomstandigheden.
 • Veiligheid en gegevensbescherming
  Uw gegevens worden versleuteld en opgeslagen in ultramoderne datacenters, waardoor u gemoedsrust heeft over de veiligheid van uw bedrijfskritieke informatie. Een gestolen pc, telefoon of laptop leidt niet langer tot datalekken binnen uw organisatie.
 • Altijd en overal toegankelijk
  Werk vanuit huis, onderweg of zelfs op vakantie in een beveiligde werkomgeving.

Wat is een Cloud Migratie?

Een cloudmigratie verwijst naar het proces waarbij een organisatie zijn digitale diensten, applicaties, gegevens en/of infrastructuur overbrengt van lokale servers of een bestaande cloudomgeving naar een cloudplatform van een externe provider. Tijdens een cloudmigratie worden IT-hulpmiddelen en gegevens verplaatst naar een externe infrastructuur die wordt beheerd en onderhouden door de cloudserviceprovider. Dit proces omvat vaak strategische planning, voorbereiding, implementatie en post-migratie optimalisatie om een soepele en succesvolle overgang naar de cloud te waarborgen.

De belangrijkste stappen bij het plannen van een Cloudmigratie

Bij het plannen van een cloudmigratie zijn de belangrijkste stappen: een grondig vooronderzoek naar verschillende cloudproviders, het duidelijk identificeren van voor- en nadelen van uw huidige provider, onderhandelingen met geselecteerde leveranciers voor gunstige voorwaarden, gedetailleerde communicatie en planning binnen het bedrijf, en zorgvuldige instructie van medewerkers over de veranderingen. Thornstein Group biedt expertise bij elke stap, met focus op een gestroomlijnde voorbereiding en een succesvolle migratie naar de cloud.

Waarom uw Cloud Migratie uitbesteden?

Uitbesteden van uw cloudmigratie biedt expertise, efficiëntie en risicobeheer. Het minimaliseert kosten en biedt uitgebreide ondersteuning, waardoor uw bedrijf snel de voordelen van de cloud kan benutten. Thornstein Group staat klaar om u te begeleiden door het hele proces, van planning tot implementatie en ondersteuning.

Contractmanagement en IT consultenten overleg

Cloudmigratie: de voorbereidingsfase

Een zorgvuldige voorbereiding is essentieel voor een soepele cloudmigratie. Dit omvat een grondig vooronderzoek naar verschillende cloudproviders. Als u al een cloudoplossing gebruikt, is het belangrijk om de voor- en nadelen van uw huidige provider duidelijk te hebben, zodat u weet wat u wilt bereiken met een migratie naar een nieuwe provider.

Zodra de juiste leverancier is geselecteerd, beginnen de onderhandelingen. Het is belangrijk om de best mogelijke afspraken te maken tegen gunstige voorwaarden. Na het sluiten van het contract is het tijd om het hele bedrijf gedetailleerd te informeren over de aanstaande veranderingen en een realistische planning te maken.

Thornstein staat klaar om u bij elke stap te ondersteunen. Onze specialisten kennen de valkuilen en zorgen voor een gestroomlijnde voorbereiding op uw cloud migratie.

Een soepele en probleemloze migratie naar de Cloud

Met de juiste voorbereiding en strategieën kunt u een naadloze overgang naar de cloud realiseren. Onze experts begeleiden u bij dit proces. We hebben talloze cloudmigraties van en naar verschillende providers begeleid en kennen alle technische en operationele aspecten van het proces.

Na de cloud migratie

Na de cloudmigratie is het essentieel dat alle medewerkers vertrouwd raken met de nieuwe infrastructuur. Thornstein Group zorgt ervoor dat uw werkprocessen na de migratie soepel verlopen, met minimale verstoring van de werkefficiëntie, zodat de overstap naar (een andere leverancier van) cloud computing zo weinig mogelijk impact heeft op de werkefficiëntie.

Thornstein Groep: uw specialist in IT sourcing

Al vele bedrijven kozen voor Thornstein Groep als hun partner in een cloud migratie. Zij baseerden hun keuze voor Thornstein op onze sterke punten:

 • Wij zijn een van de grootste adviesbureaus van Nederland op het gebied van IT sourcing.
 • Onze ruime ervaring van bijna twintig jaar zorgt ervoor dat wij ieder IT-vraagstuk van een passende oplossing kunnen voorzien.
 • Keer op keer zorgen wij voor kostenbesparing op IT-budgetten. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op IT? Neem contact met ons op!
 • Ook geven wij advies op het gebied van IT aanbesteding.
 • Onze contractmanagers geven u advies voor contractmanagement en contractbeheer
Man laat tablet aan twee vrouwen zien

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55