IT sourcing

Zoekt u expertise in IT sourcing?

Wij leiden u naar het beste resultaat

In zeer complexe omgevingen weten de Thornstein experts implementatie- en inkoopstrategieën begrijpelijk en overzichtelijk neer te zetten. Geen theoretische modellen, maar expertise vanuit de praktijk die leidt tot gefundeerde keuzes. Wij leiden de onderhandelingen met uw belangrijkste IT leveranciers naar een succesvol resultaat. Lees verder over wat IT sourcing is en wat de voordelen er van zijn.

Wat is IT sourcing?

Het doel van IT sourcing is om de IT diensten voor de meest optimale prijs en kwaliteitsverhouding te realiseren. Hierbij is het van belang dat door de juiste innovaties schaalvoordelen worden behaald. IT sourcing is een strategische en operationele uitvoering omtrent het evalueren en optimaliseren van IT contracten.

Het besparen op de kosten van IT diensten, zonder dat daar prestatieverlies aan ten grondslag ligt is daarbij het uitgangspunt. Daarbij kan IT outsourcing bij Thornstein een optie zijn, maar dit is niet hetzelfde en ook niet hetgeen wij aanbieden. IT outsourcing is het uitbesteden van IT diensten aan een externe IT leverancier. Ons specialisme en expertise ligt in het ervoor zorgen dat er efficiënter gewerkt kan worden en kosten op IT uitgaven kunnen worden verlaagd. Ervaring, actuele kennis van de markt en kennis over mogelijke alternatieven, vormen de ingrediënten voor succes.

Overleg met het team bij Thornstein
Contractmanagement en IT consultenten overleg

Wat zijn voordelen van IT Sourcing?

Het grote voordeel van IT sourcing is de kostenbesparing die een goede strategie met zich meebrengt. Het is een one-stop solution voor alle inkoopproblemen rondom IT producten en diensten. De voordelen van een goede IT Sourcing strategie hebben wij op een rijtje gezet:

 • Schaalbaarheid
 • Snel schakelen
 • Inzet van alle beschikbare kennis
 • Doen waar u goed in bent
 • Kostenbesparing door expertise
 • Expert die ontwikkelingen bijbeent

Als organisatie moet je transformeren naar een digitale omgeving om de relevantie en aansluiting op de markt niet te verliezen. Nieuwe manieren en processen dienen de IT kosten te drukken, maar tegelijkertijd ook efficiënter te maken.

Wat is een Sourcing Strategie?

Een sourcing strategie omvat het vaststellen en actief opsporen van de meest geschikte professionals voor een specifieke vacature of opdracht. Hierbij is het cruciaal om toekomstige behoeften en trends te identificeren en te anticiperen.

Effectieve IT Sourcing Strategie

Een doordachte IT-sourcing strategie is van cruciaal belang voor moderne bedrijven die streven naar efficiëntie, innovatie en concurrentievoordeel. Thornstein Groep ondersteund in de stappen om een effectieve IT-sourcing strategie te ontwikkelen die uw organisatie naar succes leidt.

Waarom uw IT uitbesteden?

Waar is uw bedrijf zonder ICT? Door uw ICT uit te besteden aan Thornstein weet u dat het goed geregeld wordt, zonder dat u er naar hoeft om te kijken. Als een van de grootste onafhankelijke IT sourcing adviesbureaus van Nederland profiteer u van de kennis en ervaring van onze specialisten. Bespaar kosten door efficiëntie met Thornstein Groep: uw strategische partner  voor IT-aankopen tegen de best passende voorwaarden.

IT Sourcing en IT Outsourcing

IT-sourcing en IT-outsourcing zijn beide gerelateerd aan het verkrijgen van IT-diensten of -bronnen van externe partijen, maar er zijn subtiele verschillen tussen beide begrippen.

IT-sourcing toegelicht

IT-sourcing verwijst naar het proces van het verkrijgen van IT-diensten, middelen of oplossingen, ongeacht of deze intern of extern worden verkregen. IT-sourcing omvat het hele scala aan opties, waaronder interne teams, externe leveranciers, cloudservices, co-sourcing, enzovoort. Het benadrukt het zoeken naar de meest effectieve manier om IT-diensten te verkrijgen, rekening houdend met kosten, kwaliteit, en andere factoren. Thornstein Groep staat organisaties bij het opzetten van duidelijke implementatie- en inkoopstrategieën , geleid door praktijkervaring die leidt tot gefundeerde keuzes.

IT-outsourcing toegelicht

IT-outsourcing is een specifieke vorm van IT-sourcing waarbij een organisatie ervoor kiest om bepaalde IT-functies, taken of processen uit te besteden aan externe dienstverleners. IT-outsourcing wordt vaak gebruikt om kosten te verlagen, expertise te benutten of zich te concentreren op kernactiviteiten door niet-kernactiviteiten uit te besteden. Thornstein Groep neemt een leidende rol in bij het onderhandelen met belangrijke IT-leveranciers namens organisaties die ervoor kiezen om IT-functies uit te besteden. Onze praktijkervaring stelt ons in staat om onderhandelingen te voeren die leiden tot succesvolle resultaten voor onze cliënten. Zo zorgen we ervoor dat de onderhandelingen leiden tot gunstige voorwaarden en maximale waarde voor organisaties die IT-outsourcing overwegen.

Hierom kies je voor IT-sourcing door Thornstein Groep

Wij hebben al veel klanten in uiteenlopende branches van dienst mogen zijn op het gebied van IT sourcing en andere IT procurement gerelateerde dienstverlening. Zij kozen ervoor om IT procurement activiteiten uit te besteden aan Thornstein om de volgende redenen:

 • Een van de grootste onafhankelijke IT sourcing adviesbureaus van Nederland
  Door onze grootte hebben wij zowel brede als zeer specialistische kennis in huis. Zo nemen wij de kennisongelijkheid weg die vaak bestaat tussen onze klanten en hun software en IT leveranciers. Kiest u ervoor om uw IT procurement uit te besteden aan Thornstein, dan kunt u vertrouwen op IT-aankopen tegen de best passende voorwaarden.
 • Ruime ervaring van bijna 20 jaar
  Al bijna 20 jaar onderhandelen wij namens onze klanten met grote software, cloud en IT aanbieders. Thornstein Groep is inmiddels bekend met alle grote software, cloud en IT aanbieders en kennen de mogelijkheden op het gebied van IT-inkoop per aanbieder.
 • Kostenbesparingen op het IT budget
  Wij zetten voor al onze klanten in op kostenreductie op hun IT-budget. Dit doen wij door onze klanten te helpen hun huidige IT contracten (software, cloud en outsourcing) uit te nutten, nieuwe licenties aan te schaffen tegen een scherpe prijs, verbeterde prijzen onderhandelen en compliancy claims verregaand terug te dringen op basis van onze expertise.
 • Verschillende specialisten met eigen expertises
  Wij hebben voor elke opdracht de juiste IT procurement expert. Onder onze medewerkers bevinden zich allerlei verschillende expertises. Klopt u met een specifieke vraag of opdracht bij Thornstein aan, dan wordt u altijd geholpen door een specialist. Onze specialisten hebben veel ervaring op het gebied van IT sourcing.
 • Specialisten inhuren voor IT sourcing
  Hebt u intern kennis en expertise nodig op het gebied van IT-inkoop en contractmanagement? Bij Thornstein Groep kunt u terecht voor IT outsourcing specialisme: de specialisten van Thornstein zijn inzetbaar in elke rol waarin IT, cloud en inkoop van software om de hoek komen kijken. Zij zorgen intern voor een strak en succesvol inkoopbeleid.
 • Eén adres voor al uw IT-inkoop
  Door onze uitgebreide marktkennis van IT aanbieders kunt u elke taak op het gebied van IT sourcing met een gerust hart aan ons overlaten. Wij leveren gegarandeerd een positief resultaat voor uw organisatie op het gebied van IT sourcing.

Aanvullende IT diensten van Thornstein

Ontdek de voordelen van een doordachte IT Sourcing strategie met Thornstein Groep. Neem contact met ons op voor een gesprek met ons ervaren team. Transformeer uw organisatie met een partner die niet alleen begrijpt waar u naartoe wilt, maar ook de juiste weg weet. De dienstverlening van Thornstein Groep op het gebied van IT sourcing valt uiteen in verschillende diensten. U kunt onze experts inzetten voor:

Verder fungeren wij als platform voor de verkoop van tweedehands software.

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK, Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 - 26 101 55