Procurement consultancy

IT Procurement consultancy & advies

Vindt u IT procurement ook complex?

Correct, dat is het ook. Ontwikkelingen gaan hard en iedere IT leverancier heeft verschillende verkoopmodellen, licentieregels en deployment modellen. Deze veranderen ook nog eens regelmatig. Ontwikkelingen zijn nauwelijks bij te houden of je moet er je beroep van maken.

Thornstein Groep heeft experts met actuele en zeer gedetailleerde kennis van de grote IT leveranciers. De rollen waaronder wij deze kennis bij u inbrengen zijn o.a. projectleider, (senior) IT buyer, category manager, IT contract management, vendor management, IT aanbesteding specialist of IT contract jurist.

Autocad licenties voor tweedehands software
it procurement advies

Wat is IT procurement?

De betekenis van procurement is in principe nauw verbonden met die van inkoop, in het geval van Thornstein de inkoop van softwarelicenties. Procurement is echter breder dan inkoop: het gaat niet alleen om de daadwerkelijke inkoop zelf, dus de operationele werkzaamheden die daarbij komen kijken, maar ook om de periode daarvoor en daarna. Iedere dag maken organisaties en personeel gebruik van IT oplossingen en systemen om operationele processen goed uit te kunnen voeren.

Integreren van IT inkoop in bedrijfsprocessen

Bij IT procurement draait het erom de inkoop optimaal te integreren in de bedrijfsprocessen. Onder procurement vallen daarom niet enkel inkoop, maar ook zaken als opslagmanagement, voorraadbeheer en materiaalplanning. De complete supply chain. Het beheer van IT aanbestedingsprocessen dient zorgvuldig te worden geleerd en onderzocht worden.

Organisaties willen de meest hoogwaardige en effectieve systemen (hardware, software en communicatieapparatuur) en wij bieden daarin de juiste oplossingen en passen de processen daarvoor aan. Onze IT procurement consultants verrichten marktonderzoek, onderhandelen over prijzen, stellen de juiste voorwaarden voor onze diensten af, lossen discrepanties tussen facturen op en communiceren over de status van aankopen met interne klanten. Een breed palet waarin wij ons door de jaren heen hebben gespecialiseerd.

Thornstein als uw IT Sourcing consultant

De dienstverlening van Thornstein Groep speelt zich geheel af op het gebied van IT sourcing. U kunt bij ons terecht voor IT procurement advies op het gebied van software, cloud (migraties) en andere IT services. Wij hebben bijna 20 jaar ervaring in de IT inkoop in verschillende branches en zijn u graag van dienst.

U kunt ons als procurement consultant inzetten in verschillende rollen. Onze experts hebben allen hun eigen expertisegebied en staan voor u klaar als u bijvoorbeeld op zoek bent naar hulp bij een compliancy claim van uw software-aanbieder, naar advies over de inkoopvoorwaarden van uw IT diensten, het onderhandelen van een cloud contract of naar manieren om een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren op uw IT-budget.

Waarom kiezen voor procurement advies van Thornstein groep?

Kiest u voor samenwerking met Thornstein, dan levert dit u verschillende voordelen op. Voor een expert van Thornstein Groep kiest u bijvoorbeeld om een van de volgende redenen.

Kostenbesparing

Wij leveren keer op keer meer op dan wij kosten. Met onze specialistische kennis van de IT markt zorgen wij dat wij voor uw bedrijf aanzienlijke kostenbesparingen realiseren op uw IT-budget.

Sterk staan in uw onderhandelingen met softwarebedrijven

Wij kennen de klappen van de zweep op het gebied van software-inkoop. Kiest u voor software procurement via Thornstein, dan helpen wij u contracten te sluiten met software-aanbieders tegen passende en gunstige voorwaarden.

Geen omkijken naar uw IT procurement

Wilt u uw gehele IT inkoop uitbesteden, dan zijn wij de juiste partner met kennis van zaken. Wij kunnen u het gehele procurement proces uit handen nemen, maar u ook naar wens voorzien van procurement advies. Onze dienstverlening is zo breed of zo toegespitst als u wenst.

Onze dienstverlening

U kunt bij onze specialisten niet enkel terecht voor procurement advies, maar ook voor:

Daarnaast brengen wij aanbieders en kopers van diverse soorten tweedehands software samen.

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 26 101 55