FinOps

FinOPS |  Cloud Cost Management

Welkom bij Thornstein Groep, uw partner in het optimaliseren uw cloud-uitgaven en maximaliseren van de waarde uit uw public cloud-oplossingen.

Onze aanpak is gebaseerd op een solide methodiek, waarbij we niet alleen kijken naar technische optimalisaties, maar ook naar commerciële mogelijkheden om uw cloud kosten te verlagen. We hebben kennis van contracten en de commerciële kant van cloud proposities, waardoor we u kunnen helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen voor toekomstig gebruik.

Met onze expertise op het gebied van procurement begrijpen we hoe cloud kosten worden beïnvloed en hoe u dit in uw voordeel kunt laten werken. We bieden diverse diensten aan, van cloud onafhankelijke consultancy tot een Managed Azure FinOps service, waarmee we uw cloud uitgaven op continue basis monitoren en u voorzien van trends, aanbevelingen en rapportages met kosteninzichten, kostentoewijzing en forecasting.

De FinOps aanpak

FinOps streeft naar een optimalisatie van de cloud consumptie door het monitoren van het verbruik en de bijbehorende kosten, en door voortdurende verbeteringen aan te brengen in de cloud-omgeving. De kern van FinOps ligt in het verkrijgen van inzicht en controle over wie binnen uw organisatie welke kosten maakt. Dit gebeurt door middel van een passend beheer van de cloud-omgeving en het omliggende organisatielandschap. De effecten van deze aanpak zijn op verschillende niveaus zichtbaar binnen uw organisatie:

IT-teams: efficiëntie en effectiviteit

Voor IT-teams betekent FinOps een versnelling in het herkennen van ongebruikte resources en het optimaliseren van werkbelastingen (workload management). Dit gebeurt zonder concessies te doen aan de functionaliteit van het cloudplatform, binnen de gestelde FinOps-richtlijnen.

Finance en business teams: realtime inzichten

Voor financiële en zakelijke teams biedt FinOps de mogelijkheid om IT-projecten die gebruik maken van cloud technologie beter te budgetteren. Bovendien kunnen business cases beter worden gevalideerd. Met FinOps is er altijd realtime inzicht en voorspelbaarheid in de cloudkosten.

Inkoop: verbeterde onderhandelingen

Inkoopafdelingen kunnen met behulp van de verkregen inzichten betere afspraken maken over verplichtingen, gereserveerde instanties en het gebruik van derde partijen, zoals IT-leveranciers.

Zet de stap naar efficiëntie met FinOps

FinOps biedt een geavanceerde benadering van Cloud Cost Management. Door middel van data-gedreven beslissingen en nauwere samenwerking tussen disciplines, kunnen organisaties hun cloudconsumptie optimaliseren en de waarde maximaliseren. Implementeer FinOps vandaag nog en zet de stap naar efficiëntie in de cloud.

FinOPS Framework

Uitgangspunten FinOPS Foundation

Bij Thornstein Groep hanteren we de uitgangspunten van de FinOPS foundation, waarbij we ons richten op het voorkomen van kosten en het creëren van een FinOps mindset. De organisatorische inrichting en het begrip van cloud kosten vormen daarbij de fundering om optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van public cloud.

Onze aanpak is business case driven, waarbij we bij veel klanten de stelregel introduceren dat er pas kosten gemaakt mogen worden na een goedgekeurde business / cost case. Hiermee wordt afgedwongen dat er vooraf duidelijk wordt wat de verwachte kosten zijn en welke baten hiermee gerealiseerd worden.

Dit kan Thornstein Groep voor u doen

Met inhoudelijke kennis van het platform, cloud cost management en contract- en leveranciersmanagement slaan wij een brug tussen engineers, finance en procurement. Onderdeel van onze propositie is een quick scan van de contractportfolio, marketplace analyse, resource gebruik en verbruik en een multiplatform real-time reporting functionaliteit. Ook kunnen wij ondersteunen bij de doorvertaling van platformdata naar management reporting data.

Thornstein Groep biedt een FinOps-managed service aan haar klanten voor de platformen Microsoft Azure en Amazon Web Services.

Managed Azure FinOPS
One stop shop voor inzicht en controle
Maak gebruik van onze kennis en tooling om uw cloud uitgaven te optimaliseren
Besparing
Wij reduceren uw cloudkosten
Met het inzicht wat onze consultant in uw cloud uitgaven brengen kunnen we forse besparingen (20% -50%) voor u realiseren
Cloud cost governance
Krijg controle over uw cloud uitgaven
Het inrichten van processen en policy’s om op budgetten en uitgaven in de cloud te kunnen sturen

Waarom onze klanten voor ons kiezen

Steeds weer schenken bedrijven ons het vertrouwen als het om software-inkoop en contractmanagement gaat, maar nu ook voor onze FinOps dienstverlening. Dit vertrouwen is niet enkel gebaseerd op de zichtbare kostenbesparing die onze dienstverlening oplevert, maar ook op zaken als:

  • Onze ervaring

Wij houden ons al bijna twee decennia lang bezig met (kostenbesparing op het gebied van) software-inkoop. Inmiddels zijn wij een van de grootste bureaus van Nederland.

  • Onze flexibele aanpak

Of u ons nu voor lange tijd binnen uw bedrijfsmuren wilt inzetten zit of slechts een adviesgesprek wilt met een van onze specialisten: wij staan voor u klaar. U bepaalt hoe wij u het best van dienst kunnen zijn. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren.

  • Ons gespecialiseerde team met uiteenlopende expertises

Wij hebben een breed inzetbaar team dankzij de verschillende expertises van onze specialisten. Bij elk specifiek vraagstuk hebben wij de beschikking over vakkennis die aansluit bij uw kwestie.

Deze klanten gingen u voor

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 26 101 55