FinOps

FinOPS |  Cloud Cost Management

Welkom bij Thornstein Groep, uw partner in FinOps en Cloud Cost Management! Wij zijn een team van gecertificeerde FinOps professionals die u helpen bij het optimaliseren van uw cloud-uitgaven en het realiseren van maximale waarde uit uw public cloud oplossingen.

Onze aanpak is gebaseerd op een solide methodiek, waarbij we niet alleen kijken naar technische optimalisaties, maar ook naar commerciële mogelijkheden om uw cloud kosten te verlagen. We hebben kennis van contracten en de commerciële kant van cloud proposities, waardoor we u kunnen helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen voor toekomstig gebruik.

Met onze expertise op het gebied van procurement begrijpen we hoe cloud kosten worden beïnvloed en hoe u dit in uw voordeel kunt laten werken. We bieden diverse diensten aan, van cloud onafhankelijke consultancy tot een Managed Azure FinOps service, waarmee we uw cloud uitgaven op continue basis monitoren en u voorzien van trends, aanbevelingen en rapportages met kosteninzichten, kostentoewijzing en forecasting.

Maar we gaan verder dan alleen het leveren van geautomatiseerde rapportages. Onze consultants interpreteren deze informatie ook in de context van uw bedrijf en doelstellingen, zodat u bewuste keuzes kunt maken met betrekking tot uw cloud gebruik en de daarbij behorende kosten.

FinOPS Framework

Uitgangspunten FinOPS Foundation

Bij Thornstein Groep hanteren we de uitgangspunten van de FinOPS foundation, waarbij we ons richten op het voorkomen van kosten en het creëren van een FinOps mindset. De organisatorische inrichting en het begrip van cloud kosten vormen daarbij de fundering om optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van public cloud.

Onze aanpak is business case driven, waarbij we bij veel klanten de stelregel introduceren dat er pas kosten gemaakt mogen worden na een goedgekeurde business / cost case. Hiermee wordt afgedwongen dat er vooraf duidelijk wordt wat de verwachte kosten zijn en welke baten hiermee gerealiseerd worden.

Neem contact met ons op

Wilt u ook inzicht en controle over uw cloud uitgaven? Neem dan contact op met Thornstein Groep en ontdek hoe wij u kunnen helpen met het inrichten van cloud governance en het optimaliseren van uw cloud kosten.

Managed Azure FinOPS
One stop shop voor inzicht en controle
Maak gebruik van onze kennis en tooling om uw cloud uitgaven te optimaliseren
Besparing
Wij reduceren uw cloudkosten
Met het inzicht wat onze consultant in uw cloud uitgaven brengen kunnen we forse besparingen (20% -50%) voor u realiseren
Cloud cost governance
Krijg controle over uw cloud uitgaven
Het inrichten van processen en policy’s om op budgetten en uitgaven in de cloud te kunnen sturen

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u een oriënterend gesprek inplannen dan kunt u direct contact opnemen met Thornstein Groep.

address:

Postbus 75420, 1070 AK Amsterdam

phone:

+31 (0) 20 26 101 55